Transgender Chronicles 34 (Ying & Yang)

Ik heb me er nooit zo mee bezig gehouden. Met Ying en Yang bedoel ik. Tot vandaag.
Soms heb je dagen die nogal onbegrijpelijk verlopen. Waarop goed en minder goed elkaar afwisselen op een onbegrijpelijke manier.

Het begon allemaal wel oke. Na mijn ziekenhuisbezoekje van gisteren zag ik tegen de tocht terug naar huis op. Gelukkig kon ik bij een vriendin blijven slapen waardoor ik pas vandaag terug hoefde te rijden. Daardoor was in ieder geval de belasting minimaal voor me, uiteindelijk wil ik zo min mogelijk risico lopen in deze tijd van herstel. Het vergt allemaal toch al meer dan genoeg van mijn lichaam. Vanmorgen rustig wakker geworden na een hele diepe en dromerige slaap. Rustig ochtendje gehouden en lekker koffie met een sandwich als ontbijt in een leuke zaak genoten. Onderwijl wat rommelen met iTunes. Hartstikke gezellig dus. Daarna in de auto en via de reiswinkel op de Overtoom naar huis.

Een kaart van Californië was vlot gevonden en een redelijk boekje ook. Ze schenken er ook koffie dus ben ik lekker blijven zitten. Het was nogal rustig dus raakte ik aan de praat met de bazin van de zaak en op de een of andere manier was dat heel leuk en vloog het gesprek alle kanten op. Na een tijdje kwam het op schrijven, reisboeken en reisverhalen en nog weer later ontstond er een project voor later dit jaar. Een avond over verschillende reisbestemmingen met verhalen, foto’s, kunst en muziek. Het idee ontstond gemakkelijk en de invulling ook. En dus wordt er later dit jaar een avond georganiseerd met verschillende mensen die verhalen hebben over boeiende gebieden op onze aardbol. Na een paar heerlijke uren heb ik mijn weg naar huis vervolgd. Tot zover Ying (of Yang, dat weet ik eigenlijk niet).

Na een lange maar rustige rit was ik thuis. Eerst de kat eten gegeven en de post doorgenomen. Niet altijd een onverdeeld genoegen dat laatste. Er wil nog weleens ellende tussen zitten, maar goed. Na wat rust werd het tijd voor het ‘onderhoud’ zoals ik het maar noem. Toen kwam Yang (of Ying) om de hoek kijken. Hechtingendraadjes, pijn, rommel. Niet bepaald fijn. Na overleg met het ziekenhuis vond men verstandig dat ik toch morgen maar voor controle kom. Ontzettend balen, want opnieuw zo’n reis zit ik niet bepaald op te wachten. Maar goed, dat moet dus wel. Het was ook wel schrikken natuurlijk, fijn is anders. Aan de andere kant van de lijn probeerde ze me wel gerust te stellen, het is waarschijnlijk een gevolg van het onderzoek van gisteren. Op zich niet erg maar ondertussen moet ik dus wel weer van Den Haag naar Amsterdam morgen.

En nu staat er een pizza naast me te wachten om opgegeten te worden en dat gaat dan ook zo snel mogelijk gebeuren want trek heb ik wel. Ik ben wel benieuwd wat de dag van morgen me gaat brengen. Hopelijk zoveel mogelijk Ying zonder Yang (of Yang zonder Ying, dat weet ik nog steeds niet). En daarna een weekend om zoveel mogelijk uit te rusten. Hulp is er dan gelukkig wel.

Alice © 2008

One thought on “Transgender Chronicles 34 (Ying & Yang)

  1. Zoals ik al IRL zei, ik heb zoveel van die dagen! dat ’t niet lekker gaat en aan het eind van de dag maak je de balans op en was ’t ook wel een topdag, andersom kan natuurlijk ook. Gelukkig focus ik voornamelijk op de positieve zaken. Ik moet zo ook maar eens bloggen.

Reacties zijn gesloten.