Paspoorten

Binnenkort ga ik voor vakantie Europa uit. En omdat mijn paspoort niet klopt voor wat betreft mijn voornaam heb ik dus een nieuwe aan moeten vragen. Er zal nog steeds een M in plaats van een V op staan want de 1400 euro die het me kost om dat aan te passen naar de werkelijkheid heb ik niet.

Maar ik heb sinds vandaag een tweede paspoort. Van Wilders zal dat wel niet mogen maar ja van die man mag zoveel niet. Mijn tweede paspoort is het paspoort van Anderland. (www.paspoortanderland.nl)
Het moois van dat paspoort is in vergelijking met het Nederlandse paspoort veelvuldig. Kijk maar:

 • Anderland’s paspoort noemt me geen M of V maar gewoon Alice.
 • Je hebt het in ongeveer 1 minuut verkregen tegen het Nederlandse paspoort in 1 week.
 • Het kost niks tegen 47,50 euro voor het Nederlandse paspoort.
 • Je kunt er overal mee naar toe, visa zijn overbodig.
 • Het ziet er vrolijk uit en is lekker dun.
 • Als je het kwijt bent druk je het gewoon opnieuw af.

En Anderland als land heeft ook een paar enorme voordelen:

 • Je mag er anders zijn, graag zelfs.
 • Iedereen is anders maar toch gelijk.
 • Je kunt er altijd heen en er zijn geen grenzen.
 • Dus eigenlijk ben je er altijd.
 • Het staat op geen enkele kaart.
 • Er wonen leuke anderen.

Dus heb ik nu mijn paspoort van Anderland en is mijn dag weer helemaal goed. Misschien zouden meer mensen dat moeten doen…

Alice © 2008

Advertenties

9 thoughts on “Paspoorten

 1. We houden de vinger aan de pols en de hand op het voorhoofd van de regering. Hopelijk krijgen ze gauw genderkoorts. Valt eenvoudig te verhelpen door een redelijk eenvoudige administratieve ingreep: schrap Art 28 BW :o)
  Dan zullen wij diagnostiseren dat ze nog een aantal ernstige chronische kwalen hebben zoals mensonvriendelijkheid, maar dat die – mits ze oppassen – niet perse tot disfunctioneren hoeven te leiden.

 2. Jeetje, is het dus toch erger dan ik dacht. Leve Europa… 😦
  Maar ja Europa geeft ook aan dat wetten als in Nederland moeten verdwijnen. Waar ze hier dus vervolgens jaaaaaaaren over doen.

 3. En dus wordt er rustig op dat artikel 28 los geëvalueerd in opdracht van Plasterk om erachter te komen wat al jaren bekend is. Bah.
  Het is echt bizar dat je zoveel op moet hoesten waar je als mens gewoon recht op hebt…alsof bevestiging van wie je bent gekocht moet worden :S …dat ruikt naar mijn maaststaven naar corruptie

  Die geslachtsaanduiding in het paspoort schijnt sinds de invoering van ’t Europese paspoort pas te bestaan.

 4. In het paspoort heeft altijd een sekse aanduiding gestaan.
  Er zijn mensen die niet in aanmerking komen voor sociale advocatuur en die worden dus financieel uitgekleed door onze overheid.
  Het is niet slechter geworden, het is nooit geweest.

 5. Volgens mij stond er vroeger geen sekse-aanduiding in m’n paspoort. De verandering van sekse in m’n geboorteakte heeft me via de sociale advocatuur niets gekost.

  Het is allemaal dus weer slechter geworden. Elke verbetering lijkt elder weer tot een verslechtering te leiden.

 6. Hoi Sophie,

  je conclusie is juist. de informatie klopt. Nederland schendt de mensenrechten als het om transgenders gaat. Net als Nederland toestaat dat sportbonden artikel 1 van de grondwet schenden.

  De verandering van M naar in V in mijn paspoort kost zo’n 1400 euro. Waarmee bewezen is dat de overheid ons naait.

  In Anderland gebeurt dat allemaal niet.

  Alice

 7. Ik vind dit in de transgender factsheet op homo-emancipatie.nl:

  “De persoon in kwestie moet bewijzen niet meer in staat te zijn kinderen te verwekken of te baren. Deze inmenging van de wetgever in de medische behandeling van transgenders is uniek in de Nederlandse wetgeving, en is in strijd met het principe dat een medische behandeling een zaak tussen patiënt en behandelend arts hoort te zijn. De Nederlandse situatie is dan ook slechter dan die in bijvoorbeeld Groot-Brittannië, waar er wel een duidelijke scheiding is tussen wettelijk kader en medische behandeling. We kunnen zelfs stellen dat deze Nederlandse regel in strijd is met de mensenrechten, waarin immers het recht op onschendbaarheid van het lichaam is verankerd.”

  Dus als ik het goed begrijp moeten jij en ik 1400 euro neerleggen om ons lichaam geschonden te laten worden. Tsja dan kies ik ook liever voor burger te zijn van Anderland.

Reacties zijn gesloten.