Transgender Chronicles 40 (sharp dressed woman)

Afgelopen vrijdag ben ik voor het eerst na mijn geweldige Amerikaanse vakantie weer naar mijn stamkroeg gegaan. En omdat ik nog lekker bruin ben voor mijn doen en in een stoere bui was had ik besloten ‘op stoer en sexy’ te gaan. Zwarte jeans, spannend beetje bloot topje, zwart satijnen gilet, netkousen, zwarte pumps, haren in een staartje. Hot dus. Nou ja, voor mijn doen dan. Het mooie is dat als je zelf vindt dat je er wel oke uit ziet dat dit dus blijkbaar voor anderen te zien is. Uitstraling of zo?

Anyway, het was helaas, helaas, een super rustige vrijdagavond in de kroeg. Pas na tienen kwamen er een paar mensen en twee lieve vriend(inn)en. Daarmee werd het in ieder geval een stuk gezelliger want om tekst zitten we echt nooit verlegen. Zo kabbelde de avond verder zonder dat er al teveel leek te gebeuren. En toen kwam zij. Vreselijk mooie ogen, onvoorstelbaar figuurtje, little black dress die behoorlijk wat been liet zien. ‘Heee, wat leuk. Tijd niet gezien jullie…’. Op zo’n moment wordt de wereld een beetje mooier. Trouwens, misschien kennen jullie haar nog van ‘Blondjes’ van een half jaartje terug.

Het heen en weer gepraat over vakanties, elkaar en van alles wat ik me niet meer herinner werd vergezeld met een ogenspel tussen ons beiden. Of ik lesbisch was. Eh, ja? Echt? Nou ja, misschien niet helemaal maar eigenlijk toch wel. O leuk, is ook veel fijner hoewel een vriendje ook wel leuk is. Ja soms wel maar die zie ik niet en jou wel…Hou oud ben je eigenlijk. Nou raad maar. 38 misschien? Nee? Ouder, o dan moet ik natuurlijk uitkijken wat ik ga zeggen. 40? Nee sorry. Jeetje, echt? Tsja, verjongingskuurtje gehad. Wow, je ziet er anders geweldig uit. Lief van je… En ga zo maar door. Kortom een voorbode voor mooie tijden als je tenminste een stapje durft te maken. Telefoonnummers uitwisselen is dan helemaal geen slecht idee.

Rond middernacht was het wel een goed moment om richting de Sappho te gaan. De nacht wegdansen is zo af en toe echt heel erg lekker. Zo ook deze nacht. Eindelijk klopte de muziek, het weer was redelijk en dus stond de stoep vol en was er binnen tenminste nog ruimte om te bewegen (en ademen). Het sfeertje was erg leuk dus heb ik nog uren gedanst. En wat daarna die avond nog gebeurde vertel ik hier niet maar het leven is toch weer een stukje mooier geworden. Waar een beetje extra moeite voor het uitgaan al niet goed voor is.

Alice © 2008

Advertenties