Transgender Chronicles (slot)

De Transgender Chronicle aflevering 46 was de laatste. Honderd pagina’s leven, liefdes, pijn, vreugde, verdriet, verwarring, berusting, ergernis, geluk, twijfel, zwakte en kracht. Het is genoeg geweest. De Transgender Chronicles zullen de komende tijd een bewerking ondergaan zodat ze in boekvorm kunnen verschijnen. Voor wie er interesse in heeft. Ik ga me wijden aan een volgend boek waarin ik anderen aan het woord laat over hun levensverandering. De – nu nog conceptversie van het boek – ‘Transgender Chronicles’ kan hier gevonden worden. De daadwerkelijke uitgave volgt later dit jaar onder de definitieve titel en dus deels herschreven, het boek kan dan via mijn website aangeschaft worden.

Deze bundel van verhalen, belevenissen en gevoelens is ontstaan in iets meer dan één jaar. Een jaar dat in het teken stond van nieuw begin en einde van het een ongewenst verleden.
Nu de laatste fysieke fase min of meer is afgesloten, nu de pijn voorbij is maar vooral nu het ‘gewone leven’ de macht heeft over genomen is er geen reden meer om ‘Transgender Chronicles’ te schrijven.

Vooral het woord transgender, dat ik weliswaar met trots met me mee draag, speelt geen dominante rol meer in mijn leven. Hoewel de laatste Chronicle misschien iets anders suggereert. Toch denk ik oprecht dat er inmiddels iets heel anders een dominante rol speelt in mijn leven. Dat andere is het begrip ‘gewoon’. Gewoon leven, gewoon zijn net als ieder ander en vooral gewoon vrouw zijn. Bij een gesprek op de nieuwe school van mijn dochter was de verwarring compleet want ik was toch haar moeder? Op het werk bij mijn huidige klant heeft niemand in de gaten hoe mijn verleden in elkaar zit. Terwijl ik er toch behoorlijk open over ben en Internet al snel alles onthuld.

Na zesenveertig Chronicles is het mooi geweest. Mijn leven gaat verder. Het is net opnieuw begonnen, de wereld is hetzelfde gebleven, de meeste mensen om mij heen ook. Maar ik niet. Ik heb de verandering doorstaan. En ik ben er niet slechter uitgekomen dan dat ik er in gegaan ben. Door deze verhalen hoop ik natuurlijk anderen die deze moeilijke weg van persoonlijke extreme verandering nog moeten ondergaan een hart onder de riem te steken. Als je een beetje je best doet en wat geluk er bij hebt, als je lef hebt en lieve vrienden en vriendinnen om je heen. Als dat er is, dan komt het goed. Ik kan het weten.

Voor mijn lezers en lezeressen, deze schrijfplek van mij zal door het einde van de TG’s aanmerkelijk minder vaak over het leven en de moeilijkheden van transgenders gaan. Ik wil dat ook graag, toch zal bij tijd en wijle het onderwerp genderdiversiteit hier aan de orde komen. Het is een deel van mijn leven geworden.

Alice © 2008

One thought on “Transgender Chronicles (slot)

  1. Yup, kan ook niet anders. Goed dat je al aangeeft dat je TG stuff niet mijdt; ik zou je niet geloofd hebben. Maar leven is wel breder dan dat ja. Sterkte met ‘gewoon’ worden ;o)

Reacties zijn gesloten.