Engelen in opmars

engelen-van-erwin-olaffoto: Erwin Olaf (de hotste fotograaf van Nederland)

De kring van gelovigen breidt zich uit. Na eerdere schrijfsels van mij (Engelen en Angels fly because they take themselves lightly) is nu ook de Pers zover dat ze door krijgen wat er in de wereld aan het gebeuren is. De opmars van de Engelen… De geweldige fotograaf Erwin Olaf is er ook mee aan de gang gegaan met als resultaat bovenstaand plaatje dat laat zien dat de engelen van tegenwoordig niet alleen beschermend zijn maar ook nog eens bloedmooi.

Het mooiste wat je kunt doen voor iemand is dan ook een Engel geven, op de schouder zetten of oproepen. Dat kan op allerlei manieren en kan alleen volledig spontaan gebeuren. Natuurlijk heeft iedereen het in zich o zelf een engel te zijn. De Angela’s en Angelo’s hebben het voordeel dat hun naam al meewerkt maar voor de minder bedeelden is het alleen maar nodig om gewoon eens aan een ander te denken en vervolgens iets liefs voor die ander te doen. Het belangrijkste is wel om die ander te laten merken dat je dat doet omdat je vindt dat die ander wel een engeltje kan gebruiken. Want een eigenschap van Engelen is wel dat ze een beetje narcistisch zijn. Komt door de vleugeltjes.

Nu ja wat ik eigenlijk bedoel te zeggen, vergeet die maffe dikkerd in zijn rood witte pakje. Ga dit jaar eens voor de Engelen en doe gewoon even mee door een Engeltje te zijn voor iemand die belangrijk voor je is. Gewoon omdat het zo lekker is om af en toe een Engeltje te mogen zijn voor een ander. Mama, ik kom er aan hoor. Even een Engeltje scoren…

O ja, ik had misschien wel gezegd geen lijstjes meer te maken dit jaar maar ik kan het toch niet laten een lijstje van Engelen te maken die ik dit jaar ben tegen gekomen. Het zijn er behoorlijk wat geworden (in volgorde van bij me te binnen schieten):
– mam
– Hannah
– Arianne
– Vreer
– Refaat
– Angela 1
– Angela 2
– Sylvia 1
– Sylvia 2
– Kim
– Hilde
– Corinna
– Wanda
– Karel
– Vincent
– Thomas
– Ans
en nog heel veel anderen waar ik allemaal in geloof.

Alice © 2008


Advertenties

2 thoughts on “Engelen in opmars

  1. pas maar op met engelen, voor je ’t weet vertellen ze je dat je zwanger bent, of als ze vallen kunnen ze kwaad worden en gaan op warme plekken wonen

Reacties zijn gesloten.