Lezenswaardig

verwijzen

Ik doe het niet vaak, verwijzen naar andermans / andervrouws artikelen. In dit geval kan ik niet anders dan dat wel doen. Arianne heeft een geweldig mooi geschreven artikel over de Muxhe’s in Mexico geplaats op het Continuum. Lees het daar gerust eens na. Het is een prachtige inkijk in een maatschappij die intelligent om gaat met gender.

Verder is er een lezenswaardige column van Karin die ik ook niet onbenoemd wil laten op haar blog. Het gaat over de kwetsbaarheid van het Elektronisch Patiënten Dossier. Het EPD is iets waar ik op tegen ben en Karin spelt de gevaren nog eens uit.

Dan is er een artikel van Vreer dat ik de moeite waard vindt en dat iedereen eigenlijk gelezen moet hebben, vindt ik. Het handelt over transgender discriminatie en dan met name over de stellingname van Thomas Hammarberg, de commissaris voor de mensenrechten van de Raad van Europa.

Dan is er nog een artikel van Hannah dat geschreven is naar aanleiding van haar onderzoek naar Twitter. Het microblog dat ook mij ‘hooked’ heeft. Het artikel verteld over haar onderzoek, de opzet en geeft inzicht in de wereld van Twitter. Ik vindt het als communicatiejunkie vooral vakmatig interessant.

Tot slot dan een verwijzing naar de fabuleuze John Updike. Gisteren overleed deze literaire grootheid. Tweemaal won hij de Pulitzer prijs. Zijn werk is een inspiratie voor veel schrijvers en kenmerkt zich door een scherpe tekening van de Amerikaanse middle class mentaliteit. Updike verafschuwde die en legde ongenadig de kleinburgerlijkheid in Amerika bloot. De man was begaafd en had een geweldige dosis humor. In respect hier een verwijzing naar een biografie samengesteld door een andere bewonderaar.

Alice

4 thoughts on “Lezenswaardig

  1. Ehm, de dames heten “muxhe”. “Muxta” is een mot. Voor zover de muxhe dames zijn overigens. maar daarover kun je alles lezen in het Continuum

  2. Leuk, dat je het koren van het kaf voor ons scheidt Minder leeswerk voor mij. 🙂
    Leuke foto trouwens. Weet je van wie het werk is?

Reacties zijn gesloten.