‘De Quetterende Dames’ schoppen de Roze Week aan.

qkobt

Bij de start van de Roze Week 2009 op de ‘Queer Kick-off BiTrans dag’ op zaterdag 13 juni presenteren ‘De Quetterende Dames’ het programma ‘Legitiem, lief, leed, lijf, lust en laatst’. Het optreden wordt een soms lief en soms lawaaiig literair vermaak over L-woorden en wordt tussen 18.30 en 19.30u opgevoerd in het Basta Café van het COC Haaglanden. Het programma is hard en zacht tegelijk, strelend en mild, satirisch en scherp.

Wij nemen het vijgeblad niet voor onze mond en nodigen iedereen uit in de wereld van hokjes en heilige huisjes. Onderwerpen als passabiliteit, handtassenmaffia en homonormativiteit worden net zo min geschuwd als het lief en leed met grote ‘L’ die iedereen kunnen overkomen. Dit eerste optreden van mij en Jet Valk als de ‘De Quetterende Dames’ bestaat onder andere uit gedichten uit de recent verschenen dichtbundel ‘Droomvrouw’ van Jet Valk en de verhalenbundel ‘Genderdans’ van mij aangevuld met oud en nieuw materiaal.

Als ‘De Quetterende Dames’ hopen we de bezoekers van deze dag tijdens het vegetarisch biologisch buffet te vermaken en prikkelen en daarbij een extra duwtje te geven aan een echte queer Roze Week. Wil je ook komen? Geef je dan op via BTroze@gmail.com. Meer informatie over de hele dag is te vinden op http://bitrans.hyves.nl.

Als De Quetterende Dames bundel ik met Jet Valk, poëtisch performer, ideeën, woorden en krachten. Meer over Jet Valk is te vinden op: www.lesbischlezen.nl.

Alice

Advertenties

One thought on “‘De Quetterende Dames’ schoppen de Roze Week aan.

  1. Het programma was milder dan bedoeld, de samenwerking nog wat onwennig en de selectie van teksten kon beter, we misten Cajun nr. 2.
    Maar ondanks dat al was het een heerlijk optreden en reden om ‘De Quetterende Dames’ nu echt op het podium te gaan brengen. Verder opbouw van het programma, repetities om het samenspel te verbeteren. Kortom, werk aan de winkel.

Reacties zijn gesloten.