Ehm… tekst kwijt?

souffleur

Gossie was het vorige schrijfsel zomaar schrijfwerkje zeshonderd hier. Toch maar eens afdrukken die handel?

Al een tijd heb ik deze schrijfplek. Ik noem ‘Writer’s Block’ bewust geen blog want ik voel me geen bloggie maar schrijfster. Alleen een vooralsnog ongepubliceerde schrijfster als het om het traditionele boek gaat. Goed ik heb twee boeken af (‘Sorpresa’ en ‘Genderdans’) maar die zijn niet uitgegeven, ook niet door mezelf omdat ik ze gewoon niet goed genoeg vindt.

Goed, er zijn een paar dichtbundels in aanleg van bestaand materiaal en ik werk aan die ene roman (met schrijfachterstand). Die schrijfplek hier is belangrijk voor me omdat het een platform is geworden waar ik in alle vrijheid kan publiceren. Maar hoe mooi ook, dat platform heeft ook een nadeel. De combinatie van mijn luiheid om alles af te drukken en het gemak van het publiceren en archiveren op dit mooie platform levert me een in toenemende mate onbehaaglijk gevoel. Een groot deel van mijn teksten heb ik zelf namelijk niet op papier. Ik maak wel geregeld reservekopieën maar toch. Ik begin bang te worden materiaal te verliezen. Materiaal dat ik nog wil gebruiken, waar ik aan wil sleutelen en rommelen, schrijfwerk dat me dierbaar is. Het zal er wel op neerkomen dat ik dus inderdaad alles maar een af ga drukken.

Wat me voor weer een andere vraag stelt. Hoe archiveer ik dat allemaal fysiek? Op volgorde? Op thema? Op ‘kwaliteit’? Neem ik de reacties daarbij mee of houdt ik het bij mijn eigen teksten?

Ik weet het even niet maar ik begin wel in te zien dat ik niet langer zo onzorgvuldig om mag gaan met wat ik hier produceer. Al zal het meeste de toets der zelfkritiek niet kunnen doorstaan, ik moet er niet aan denken dat de servers van WordPress me in de steek laten. Doemscenario is dan een slappe verwoording van wat zich dan bij mij afspeelt. Blinde paniek past beter dan.

Ik heb dus werk te doen geloof ik. Kan ik gelijk eens gaan nadenken hoe ik met rechten om wil gaan als het om schrijfwerk gaat. Blijft het traditioneel copyright of wordt het creative commons?

Alice © 2009

2 thoughts on “Ehm… tekst kwijt?

Reacties zijn gesloten.