Stichting Haar Verbeelding

Sinds kort ben ik betrokken bij de Stichting ‘HaarVerbeelding’. Een stichting opgericht door Jet Valk, de dichteres uit Rotterdam en mijn partner in de Quetterende Dames. HaarVerbeelding heeft een eenvoudig doel: het stimuleren van vrouwen in het laten zien van hun kunst door de publicatie van (verzamel)bundels.

Waarom? Omdat vrouwelijke dichters in Nederland nauwelijks een podium hebben. Alsof dichten voorbehouden is aan mannen. HaarVerbeelding is nieuw, klein, vers, gedreven en als het goed is vernieuwend. Een platform voor dichteressen (en schrijfsters) ongeacht afkomst, kleur, geaardheid of wat dan ook. Maar ook een platform voor beeldende kunstenaars die hun werk kunnen koppelen aan de uitgaven van de Stichting. Het doel is uitgeven. Publiceren van werk en promoten van de auteurs.

Ik ben er trots op dat ik mee kan werken aan HaarVerbeelding en zie uit naar de kick-off op 18 december in Wolfart Projectspaces in de Wolfaertstraat 25b/c in Rotterdam. Als Quetterende Dame met een optreden en gewoon als Alice uit Den Haag die voordraagt uit eigen werk.

Alice Verheij

Advertenties

One thought on “Stichting Haar Verbeelding

Reacties zijn gesloten.