Manic Monday

Het liedje zingt al de hele dag in mijn hoofd. ‘Manic Monday’ van the Bangles. Los van het beeld van die allerliefste krullenkop die het zong jaagt de tekst me al de hele dag na. Mijn maandag is manisch tot nu toe. Opstaan was weer de gebruikelijke uitdaging maar verrassend genoeg toch nog op tijd gelukt en toen begon het hoor. De activiteitenlawine.

Douchen, brood met koffie, sigaretje, was doen, stofzuigen, was van het rek halen en opbergen, stukje voor de Gaykrant schrijven over de Amnesty affaire, mailtjes de deur uit, weer koffie, uurtje werken aan manuscript van Vuurpapier vriendin, sollicitatiebrief schrijven, brief naar deurwaarder schrijven (shit happens), was ophangen, nieuwe was er in stoppen. Boodschappen halen op de fiets want auto start niet. Weer koffie op mijn buitendeurse schrijfplek. Eenmaal thuis afwas weggewerkt en de wasmachine weer leeggehaald. Half uurtje werken aan eigen manuscript wat niet lukte door concentratiegebrek. Lijstje gemaakt van dingen die ik weg wil doen en bedacht wat we vanavond gaan eten.

Pauze.

Straks koken en daarna verder werken aan manuscripten wat een stuk gemakkelijker gaat nu het huis opgeruimd is. Sollicitatiebrief kritisch doorlezen en dan morgen versturen. O ja, het worden gewoon aardappeltjes met groente en een omeletje. Even geen zin in vlees. Trouwens, ik heb al tijden geen zin in vlees. Waar dat nou weer vandaan komt? Tussendoor twitteren, mail checken, de website van Wim de Bie afstruinen en een lijst met namen maken die ik moet bellen voor het Literair Salon. Waarom krijg ik het gevoel dat ik achter mezelf aan ren?

Tsja, manic monday. Raar idee om te beseffen dat ik nogal huisvrouwerig doe terwijl ik dacht dat zoiets niet in me zat. Raar. En dan is er nu op tv terwijl ik deze tekst hier schrijf een mafkees bezig een schilderij in elkaar aan het rommelen. Met een heel irritant stemmetje. Vindt zichzelf geloof ik leuk. Help! Even onderdruk ik de neiging om een grote kaars naar de tv te gooien waarna ik snel Spigt keihard aanzet en toch dat manuscript nog maar even pak. Nu het nog kan want straks is ze weer thuis. Dochterlief.

Misschien ben ik morgen weer normaal. ‘Six o’clock already I was just in the middle of a dream… honey let’s go make some noise…’ mmmmm.

Alice © 2010

2 thoughts on “Manic Monday

Reacties zijn gesloten.