Aankondiging: 31 januari Literaire Salon Saarein

31 januari, aanstaande zondag dus, is het zover: de eerste aflevering van de ‘Literaire Salon Saarein’. Vanaf 15u tot ongeveer 17u zal café Saarein in de Elandsstraat 119 in de Amsterdamse Jordaan de plek zijn voor een literair treffen in een gevarieerd programma bedacht,  samengesteld en gepresenteerd door yours truly.

De kern van het programma voor de Literaire Salon is ‘vrouwen en woorden’. De maandelijkse salon die we elke laatste zondag van de maand in het mooie café Saarein willen houden is bedoeld om een podium te geven aan vrouwen en vrouwelijken die schrijven, dichten, muziek of kleinkunst maken. Natuurlijk is iedereen welkom, man, vrouw, anders.

In de eerste aflevering van de Literaire Salon zal aandacht zijn voor:

  • De schrijfster Wanda Reisel die op 6 februari haar nieuwe boek ‘Plattegrond van een jeugd’ zal presenteren maar ons zondag al een sneak peek gunt in dit mooie Amsterdamse boek.
  • Verder komt Jet Valk, jawel de andere ‘Quetterende Dame’ en voortreffelijke Rotterdamse poëtische performer met een bloemlezing uit haar bundel ‘Droomvrouw’ en ander werk dat zich richt op de lesbische liefde.
  • Niet te vergeten natuurlijk is het overzicht van belangwekkende boeken die deze maand verschenen zijn.
  • Her Curving Landscape verzorgt een op voorhand prachtig muzikaal optreden dat niet gemist mag worden.
  • ‘Tha lady of tha house’ Jamila zal met begeleiding van één of meer bandleden van haar band Labcane ons op een aantal songs trakteren.
  • Wellicht komt zelfs Saarein’s vaste barkrukzitster Anna Reiziger nog langs.
  • Het muziekthema van deze aflevering van de Literaire Salon is lounge muziek dus wees niet verbaasd als we jullie zo hier en daar in het programma vergasten op muziek van onder andere Café del Mar, Gotan Project en Gare du Nord.
  • Natuurlijk is tijdens het programma de bar open. Voor de lekkere hapjes en de vertrouwde gezelligheid in Saarein staat Dia met haar crew garant.

Kortom, zin in een leuke literaire middag in hartje Jordaan? Zin om je te laten verrassen door schrijvers, dichters en performers? Zin in goede muziek en een geweldig leuke middag? Kom dan op 31 januari om 15.00u naar Saarein aan de Elandsgracht 119 in Amsterdam en neem iedereen mee die zin heeft in een leuke entertainende middag. De toegang is gratis!

Alice Verheij