Oh my God! Caro Emerald…

O help, ik ben verloren. Reddeloos, hopeloos, totaal van de kaart én van mijn voeten geveegd. Door Caro Emerald. Hemeltje, hemeltje, wàt een stem, wat een swing, wat een podium presence, wat een mooie vrouw. Rechtstreeks uit Havana neergedaald op aarde. Tenminste, dat lijkt zo. Mijn zwak voor de muziek die Caro onderstreept met haar fantastische performance zal vast wel bekend zijn hier. De prachtige en zoetgevooisde verleidelijke Caro, gewoon ergens uit Nederland, volkomen onverwacht zomaar schijnbaar uit het niets met haar meer-dan-geweldige-fifties-style-nightclub-jazzy-cuban muziek op haar nu drie dagen terug gepresenteerde album ‘Deleted scenes from the cutting room floor’.

Zeker drie keer achter elkaar heb ik het album afgeluisterd, de mooiste verstoring van mijn nachtrust sinds tijden. Gezongen alsof ze al jaren op het podium de verleiding in persoon is. Geweldige timing, mooie songs, mooie teksten en bepaald ook nog een streling voor het oog om naar te kijken. Ach, had ik maar met haar op de vloer van de montagekamer de deleted scenes mogen beleven. Caro, een vrouw om te volgen en hopeloos verliefd op te worden. Split second, zomaar. Just like that.

‘Back it up’ is zo ongeveer de sensueelste danceplaat van het moment wat mij betreft, onmogelijk voor te stellen dat er ook maar iemand in staat zal zijn om stil te blijven zitten bij dit heerlijke nummer. Ik wil het de hele dag zingen en dat zal ook wel gebeuren want het vrolijke melodietje is niet meer uit mijn hoofd te krijgen. ‘That man’, los van de man is het nummer verleidelijk en ‘A night like this’ is alles wat ik van een nacht wil. Tussendoor tinkelt ‘The Other Woman’ uitdagend heupwiegend langs en ‘Absolutely me’ is Dita von Teese op het lijf geschreven. Ik zie die dame al binnenkomen op de klanken van dit nummer en alle mannen (en vrouwen) om haar vingers winden. Hoewel, laat Caro dat zelf maar doen. ‘Dr. Wanna do’ is theater van de bovenste plank want de beelden komen vanzelf het netvlies op gedanst als ik de tekst hoor. ‘Stuck’ sla ik over want er moet gewoon ergens een nummer tussen zitten dat niet lekker is dus smelt ik lekker weg bij ‘I know thet he is mine’ dat wat mij betreft bever ‘I know that she is mine’ had mogen heten.

Tsja, de komende weken worden als vanzelf mooi, warm, broeierig en zonnig. De lente is vandaag voor mij begonnen met de geweldige cd van Caro en dus ga ik maar heel snel opzoeken waar ik haar kan gaan zien (dat wordt dus op 9 april in het Paard van Troje)! Ademloos smeltend op een afstandje. Hoewel, misschien sleur ik wel een mooie man of vrouw de dansvloer op voor een heerlijke chacha op ‘A night like this’. Mijn absolute favoriete track van ‘Deleted scenes from the cutting room floor’… Wil je mee? Give me a call!

En nu wil ik een Martini… on the rocks!

Alice © 2010