Ongemerkt het podium op sluipen


Na een aantal vrijages met podiumoptredens in 2009 waar ik samen met Jet Valk als ‘de Quetterende Dames’ aan het dichten sloeg, onverwacht solo op de Roze Kertsmarkt in de kou in de Reguliersdwars een half uur vulde en de kleinere optredens in mijn eigen literaire salons wordt het tijd om dit jaar serieus het podium op te sluipen.

Sinds december werk ik aan een eigen cabaretprogramma van drie kwartier. Tenminste, Anna Reiziger, mijn alter ego, doet dat. Ondertussen volg ik cabaret, zang, mime en stemvormingslessen om te zorgen dat het allemaal ook een beetje door de artistieke beugel kan. De cabaret- en mimelessen worden in juni afgerond en dat betekent dat ik begin juni in Pepijn mag optreden. Een kwartiertje of zo, niet langer. Maar hé Pepijn… wie had dat gedacht? Voetafdrukken van mij op het podium dat door Paul van Vliet en Liselore Gerritsen is opgezet. Om verlegen van te worden.

Het legendarische kleinkunsttheater ‘Pepijn’ aan de Nieuwe Schoolstraat in Den Haag

Maar er komen meer optredens aan. Zo ga ik het entertainment verzorgen van de Ladies Nights die vanaf juni en Den Engel, mijn nieuwe thuisbasis, worden georganiseerd. Verder ben ik alsnog gevraagd om op 22 mei op te treden op het Transfusion Festival in Casa400 in Amsterdam en op 7 juni dus in Pepijn ter afronding van de cabaretcursus. Dan is er ook nog het theaterdiner in het Koorenhuis op 5 juni waar ik met de andere leden van de cabaret- en mimegroepen het Koorenhuis podium op ga. Die keer niet solo dus maar met fantastisch leuke mede studenten. Niet te vergeten is er mijn eigen Literaire Salon waarvan op 15 mei de eerstvolgende gepland staat en daarna die van 12 juni, beiden in Den Haag.

Casa 400 in Amsterdam

Voor Pepijn is al duidelijk dat er een conference komt waarin de moeite die mensen hebben om met elkaar te spreken of elkaar te willen verstaan gevolgd wordt door mijn uitvoering van het lied ‘Spreek’ van de niet te evenaren Frederique Spigt. Natuurlijk geen imitatie van Fré, ik zou niet durven. Wel een geheel eigen interpretatie ondersteund door piano en basgitaar en met een eigen arrangement. Hoe het precies zal gaan klinken is nog een verrassing, daarvoor moeten jullie maar tegen die tijd naar Pepijn komen. De komende weken ga ik hard repeteren natuurlijk.

Het Koorenhuis – hét kunsten centrum van Den Haag

Ik heb er zin in. Al is het maar omdat ik zo graag wil en inmiddels niet meer bang ben om mezelf op het podium te laten horen. Zingen nota bene, iets waarvan ik dacht dat ik het niet kon. Maar ook eigen cabaretteksten maken en die op het podium smijten. Het publiek proberen te pakken, te ontroeren, te laten nadenken, te raken. Het is allemaal nog wel nieuw voor me maar het is zo geweldig om te kunnen doen.

Hopelijk komen er vrienden en bekenden in juni kijken en luisteren naar mijn gedoetjes in Pepijn en het Koorenhuis.
Nog even de data dan:

  • zaterdag 15 mei – 17.00u: Literaire Salon in Den Engel, Willem de Zwijgerlaan 50 in Den Haag
  • zaterdag 22 mei – tijd nog niet bekend: Transfusion Festival in Casa 400 in Amsterdam
  • zaterdag 5 juni – 17.30u: theaterdiner in het Koorenhuis in Den Haag
  • maandag 7 juni – 20.00u: aansluitend aan de cabaret dagen in theater Pepijn in Den Haag

Alice © 2010