Aaaaaaaaaah!

Kathryn Morris

Tegenwoordig is het elke avond raak. Mijn dochter en ik zijn allebei verzot op Law & Order, Cold Case, Criminal Intent, House, Grey’s Anatomy en meer van dat soort series. Absoluut torenhoog favoriet is tegenwoordig Cold Case. Waarom?

Welnu, om twee redenen wint Cold Case het van de andere Amerikaanse series. Het einde van elke aflevering is er weer dat filmische trucje waarin door beeldwisselingen de hoofdrolspelers in de serie in de tijd heen en weer springen. De beelden laten zien hoe de ‘bad guys’ alsnog gepakt worden na een heropend onderzoek naar een ‘cold case’. Als de plot volledig is gepasseerd zie je meestal de arrestatie van de slechterikken waarbij er terug in de tijd gesprongen wordt naar het moment waarop die arrestatie, soms decennia eerder, had moeten plaatsvinden.

Maar de belangrijkst reden dat we Cold Case zo geweldig vinden is die geweldige muziek die begint met een gil van vijf seconden die wij voluit mee brullen. De buren zullen wel denken. Elke avond twee meiden die luidkeels ‘Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaaa!’ roepen. Je zal toch maar bij ons in de buurt wonen. Gelukkig hebben we de politie nog nooit aan de deur gehad maar het moment waarop dat gebeurt kan niet zolang meer uitblijven.

Luister maar eens goed…

O, en natuurlijk ben ik weer een klein beetje verliefd op die mooie Kathryn Morris.

Alice © 2010

Advertenties