U

Goeiemorgen lieve lurkers. Deze moet ik gewoon even met jullie delen omdat het me zo vrolijk maakt.
Ik ben gek op Sesamstraat. Ja echt! Maar ik ben nog veel gekker op Melissa Etheridge.

Goh, nou dat is nieuws zeg!
Jeemig wat cliché.
O help, ze is lesbo en gek op Etheridge. Duhuh.
Heb je ook nog iets boeiends te melden?
OMG! Pot.

Zomaar wat meningen die ik nu ongetwijfeld over me afgeroepen heb. Maar het is echt waar hoor. Ik ben gek op Melissa. Puur Amerikaans op de lekkere manier, hartstikke straight gay, stoer, krachtig, mooi wijf met een geweldige stem. Muzikant in hart en nieren. Meid met gitaar ook en die combinatie is voor mij high risk. Kortom ik ben – net als half – lesboland (die term ga ik er even een tijdje in houden denk ik) – verliefd op die vrouw. Volslagen onbereikbaar natuurlijk voor een nobody Nederlandse schrijfster maar dat geeft niet. Het is een verliefdheid die gedijd bij bewondering op afstand.

De combinatie van Sesamstraat met Etheridge had ik in mijn wildste dromen (en die kunnen behoorlijk wild zijn) niet bedacht. Maar het is een prachtige. ‘Like the way I do’ van Etheridge is een heerlijk song die ik gelukkig uit mijn kop lekker kan meebrullen. Niet mijn favoriete song van haar overigens (dat blijft toch echt ‘Je kunt slapen als ik rij’, ik bedoel ‘You can sleep while I drive’) maar absoluut één van haar beste up tempo songs. In de Sesamstraat versie wordt de tekst een ‘beetje’ veranderd en dan ontstaat er de volgende magistrale clip van een Etheridge die lol heeft in wat ze doet:

Like the way U do… en hier dan maar even de Pinkpop versie van het origineel. Misschien wel de beste Pinkpop video ever. Geniet! Ik geniet mee.

Zal ik hem hertalen? Zal ik?
Goed dan. Die rolt er vandaag nog wel uit denk ik.

Alice © 2010