Ik ben ‘verbijleveld’: CDA wil censuur instellen bij publieke omroep.

Naschrift (of voorschrift, het is maar hoe je het wilt scrollen): minister van Bijsterveldt heeft Ank Bijleveld het bos ingestuurd gelukkig. Simpelweg omdat de minister wel begrijpt dat zij helemaal de macht nog de middelen heeft om een publieke omroep de mond te snoeren op verzoek van een dwaze parlementariër. Ank zal haar heil (!) moeten zoeken bij het Commissariaat van de Media en de kans dat die haar vragen serieus zullen nemen is uiteraard bijzonder klein. Kortom Ank: strakke actie meid, Zo kom je er wel!

Gelukkig schuift deze anti-democraat per 1 januari door naar het provinciale pluche van Overijssel. Als Commissaris van de Koningen want hoe idioot en ondemocratisch je ook bent bij het CDA, het CDA zorgt voor je! Gadverdamme!


* KRAK *

Lees ik vandaag in een onschuldige bui NU.nl. Het ochtendhapje in mijn dagelijkse portie wereldnieuws. Ik moest het drie keer lezen. Nee, vier keer. Toen keek ik naar de datum van het bericht en geloofde mijn ogen niet. Sterker nog, mijn klomp liet dus het hierboven geschreven stripverhalen-geluid horen.


En nu is mijn Hollandse klomp gebroken. De datum van het nieuwsberichtje is immers die van vandaag. 2010, tien jaar na de millennium wisseling en per definitie de ‘modernste’ tijd die we kennen: het heden. En niet de vijftiger-spruitjes-jaren van de laatste eeuw van het vorige millennium. Twintig-tien, een jaar midden in het decennium van Internet en massacommunicatie. De jaren waarin journalistiek, nieuws en politiek bij de oude machten door de vingers glijden als gevolg van de technologische verlichting die ‘Internet’ heet.

Vandaag heeft CDA kamerlid Ank Bijleveld (niet te verwarren met minister Bijsterveldt die ze aangesproken heeft hierover) het gepresteerd om aan het kabinet te vragen in te grijpen bij Powned. Want Powned mirrored de WikiLeaks website. Een CDA kamerlid dus die vraagt om de invoering van censuur door de regering op berichtgeving en ontsluiting van inmiddels publieke informatie op grond van het feit dat het een publieke omroep betreft. Die, volgens hetzelfde dwaze lid, “… dit niet moet doen …”. Ze vindt het notabene zelfs “… belangrijk om er voor te zorgen dat dit niet meer mogelijk is”.

Twintig-tien is dus het jaar dat een CDA-er het probeert om staatscensuur in te voeren op de vrije nieuwsgaring om daarmee de vrije pers het zwijgen op te leggen omdat die pers zaken onthuld die door staten worden uitgevoerd maar het daglicht niet kunnen verdragen. Het is ‘verbijleveldend’ dat ze niet meteen om de herinvoering van de inquisitie vraagt. Want als je dan toch zonodig terug in de tijd wilt, doe dat dan goed. Niet door een lamme vijftig jaar terug te willen maar gewoon een paar honderd. Want dan kan Ank tenminste meehelpen bij een kruistocht en helpen om de moslims en Joden uit Europa te houden of de wereld te koloniseren ter grotere glorie van haar ‘geloof’.

Nu ben ik geen fan van Powned. De ‘heren’ (pun certainly intended) presteren om met triest gebruik van onze mooie taal en een totaal gebrek aan wat voor fatsoen dan ook een plekkie te veroveren in het omroepbestel. Ze maken monsterlijk slechte programma’s en de ‘journalistieke’ benadering van Powned heeft in mijn ogen de kwaliteit van vis die al drie weken licht te rotten en waar de maden een rondedansje in maken. Ranzige journalistiek dus. Journaille in plaats van journalisten.

Maar dat neemt niet weg dat het ongehoord is dat een kamerlid een omroep de mond wil snoeren op internet. Het is de zoveelste vijandige actie van de zittende macht om de publieke omroep het internet af te jagen. Powned mag natuurlijk zonder meer wel die WikiLeaks site mirroren. Het is zelfs geweldig dat ze dat doen. Om de simpele reden dat ze door dat te doen garanderen dat de schandalige praktijken van grote broer Amerika in het volle daglicht komen te staan met in het kielzog daarvan de net zo schandalige praktijken van de bondgenoten van die Amerikanen. Nederland incluis want er is geen Nederlandse regering geweest die niet ergens hele vuile handen heeft gemaakt. Vuile handen en vuil werk is immers een vast ingrediënt van de (inter)nationale politiek. En dan stapt er dus een CDA-er (dat is die partij die met de verkiezingen de grootste draai om de oren in haar historie heeft gekregen van de Nederlandse burgers die zij dus NIET vertegenwoordigen) naar de regering met een verzoek tot censuur.

Het is veruit de meest ondemocratische handeling van Ank Bijleveld tot op heden. En ze heeft al het nodige op haar conto wat dat betreft. Het voorbeeld van een politica die meer interesse heeft in het pluche en de macht dan in het belang van het volk dat zij vertegenwoordigt. Een politica die het op die grond niet verdiend om zelfs maar aanwezig te mogen zijn in ons parlement. Waar haalt ze het lef vandaan om te pogen media de mond te snoeren? Welk doel denkt ze daarmee te dienen anders dan het voortduren van de decennialang bestaande toedekking van schandalige praktijken van Amerika en haar bondgenoten?

Nederland anno 2010: een land met een regering gestoeld op xenofobie en aantasting van burgerrechten en mensenrechten bestaande uit cultuurbarbaren en machtswellustelingen. Mijn hemel (niet die van jou Ank!) waar gaat dit allemaal toe leiden in dit land?

Overigens vind ik wel dat WikiLeaks ontzettend ‘overrated’ is. Tot nu toe laat het alleen zien hoe onbeschaafd de diplomatie is, alsof dat nieuws is. Kom op zeg!
O en als er dan toch vragen gesteld moeten worden aan iemand dan verzoek ik die van Bijleveld een andere naam te kiezen. Het is zo verwarrend, een Bijleveld en een van Bijsterveldt. Ik heb trouwens wel te doen met die mensen in Overijssel, je zal toch maar zo’n knurft als provinciehoofd krijgen…

Alice © 2010

Advertenties

One thought on “Ik ben ‘verbijleveld’: CDA wil censuur instellen bij publieke omroep.

 1. en hier nog eentje die haar klomp brak………….MAD WORLD.Bolkestein roept joden op te emigreren uit Nederland.
  GroenLinks-leider Femke Halsema vraagt zich af of Bolkestein ”kierewiet” is geworden. ”Bedreigde mensen behoren beschermd te worden in eigen land.”
  http://www.hpdetijd.nl/2010-12-06/e-1-3-5
  Vervang in bovenstaande tekst homo’s door ‘joden’, homofobie door
  ‘antisemitisme’, leernichten door ‘orthodoxe joden’, San Francisco door
  ‘Amerika’ en Tel Aviv door ‘Israël’ voor de oorspronkelijke tekst.
  By the way…….Dode joden hoeven niet meer te emigreren, maar zijn ongekend populair/Vandaag Een miljoenste bezoeker van dit JAAR voor Anne Frank Huis!!

Reacties zijn gesloten.