In goed overleg.

Als het gedonder in de mediaglazen er is eindigt dat doorgaans met het onderuit schoffelen (soms achter het gordijn) van één van de partijen. Tenminste, in medialand. De Hilversumse matras is immers zo klein dat wie je vandaag je bedrijf uitwerkt wellicht morgen jouw werkgever wordt.

De laatste tijd is er weer een aantal keren ‘in goed overleg’ of ‘in goede harmonie’ een besluit tot scheiding gevallen.

Eerst was daar de in de ogen van de nieuwe rechtser gekleurde actualiteiten groep bij de publieke omroep het wegwerken van Clairy Polak (tot mijn irritatie toe tot idool verheven door mijn laatste ex maar daar gaat het hier niet over). Clairy werd er uitgewerkt bij NOVA en mocht lange diepte-interviews gaan maken voor Nieuwsuur. Het heeft een paar weken geduurd slechts en een enkel interview voordat ‘in goede harmonie’ de wegen scheidden.

Toen was er tussendoor die DJ, hoe heet hij ook alweer? O ja, Ruud de Wild. Van de ene op de andere dag met zeer stille trom vertrokken bij Radio 538. In goed overleg en wederzijds respect. Alsof ie onder de groene zoden werd gestopt.

En heel recent was het dan die van Bicker Kaarten bij WNL, ofwel Michiel van Wakker Nederland. De man is uitgesproken bij WNL Uitgesproken. Hoofdredacteur van het programma én presentator. Eind november kondigde hij zijn vertrek aan bij WNL. In goede harmonie natuurlijk.

En dan vergeet ik good old Jan Dijkgraaf nog. De man was minder dan een jaar hoofdredacteur bij HP/De Tijd en legde er de mentaliteit van collega-slachter aan de dag. Voldeed je niet aan zijn eisen dan kon je maar beter opzouten. HP/De Tijd werd er niet beter op en al snel vertrok hij naar Powned dat op zich met hun botte benadering van de wereld wel bij hem paste. Tot hij ook daar al weer snel aan zijn stutten trok. ‘Het werk vergde teveel van zijn gezinsleven’ en ‘in goed overleg’ was Jan weg van de buis. Hij free-lanced wat voor Powned radio.

Nooit gaat er iemand in het journalistieke of hippe deel van de Gooise matras weg met slaande deuren. Dat is niet sjiek en dus roepen we allemaal dat het dus in alle harmonie slechts een scheiding der geesten betrof. Dat de dreun van de dichtgeslagen deuren die daarna half uit de sponningen van de verschillende mediakantoren hangt, nog duidelijk naklinkt proberen we vooral maar niet te horen.

In goed overleg, jaja.

Alice © 2010