Nederland masochistenland.

Vandaag kwam er in het nieuws dat na de cultuur, de gezondheidszorg, het onderwijs nu het openbaar vervoer aan de beurt is. Om afgeslacht te worden. Het kabinet – minister Schultz in haar dure leasebak – vindt dat mensen gerust twee kilometer kunnen lopen naar de dichtsbijzijnde openbaar vervoer halte.

En nog komt dit volkje niet in opstand. De cultuur is al aardig onderweg naar een diep en permanent graf, de gezondheidszorg, de uitkeringsgerechtigden en chronisch zieken wordt verder uitgekleed dan de patiënten in ziekenhuizen en het onderwijs leeft met permanente beperkingen. Het milieu kan deze regering geen donder schelen want waarom zouden we niet gewoon extra elektriciteitscentrales bouwen voor de export van stroom en de groene verbindingszones tussen natuurgebieden zijn tot het verleden veroordeeld nog voor ze tot stand zijn gekomen. En nu worden er dus als het aan deze idiote minister ligt gewoon zo’n een derde van de buslijnen opgeheven. ‘Kaalslag’ noemen sommige mensen dat en ze hebben gelijk.

Het kiezersvolkje en de PVV meelopers vinden het allemaal best. Wie kan het wat schelen dat wat er in decennia opgebouwd is in een enkele kabinetsperiode naar God / Mohammed / Buddha of Vishnu of zo wordt geholpen? Dit land is gezegend met een vrij goede infrastructuur en er wordt niet over nagedacht hoevel tijd, moeite en geld dat gekost heeft. De boel wordt afgebroken in korte tijd door een kabinet dat de trieste positie zal verwerven als het kabinet dat het meeste in dit land kapot gemaakt heeft van alle kabinetten sinds de tweede wereldoorlog. Een afbraak kabinet. En dat gebeurt allemaal ter meerdere glorie van geld. Het nige dat nog telt voor dit kabinet. De economie staat met alles voorop en offers moeten vooral worden gebracht in die gebieden die niet de bovenkant van de samenleving raken. Dus die zaken die voor de minder rijken van belang zijn gaan het eerst.

Waarom? Omdat dat deel van het volk geen macht heeft en geen stem heeft. En vooral omdat dat deel van het volk dit over zijn / haar kant laat gaan. Omdat het het passieve deel van het volk is dat zich vooral bezig houdt met de Voice of Holland en het Nederlands elftal terwijl tegelijkertijd hun bestaan naar de kloten geholpen wordt. Deze regering kan ongestraft hun gang gaan omdat dit volk niet meer weet wat mondigheid is, omdat het verleerd heeft om de straat op te gaan en te protesteren tegen schandalige kaalslag door een regering van aardskapitalisten aangevoerd door de VVD en gegijzeld door de PVV. Dit volk is stommer dan het zelf denkt. En de premier? Die danst op de vulkaan van weer een house party.

Helaas.

Alice Verheij © 2011

Advertenties