Vanaf 1 september: ‘Headwind: een HOOP foto’s.

Van 1 september tot 18 september 2011
in Creatief Warenhuis HOOP
Grote Markt 10 (het oude Kwantum pand), Den Haag
openingstijden: Woe 12-18u, Do 12-21u, Vrij 12-18u, Zat 12-18u, Zon 13-17.30u

Onder de noemer ‘Headwind: een HOOP foto’s‘ exposeren Eveline van de Putte en ik vanaf 1 september tot en met 18 september 50 foto’s die wij en de Nepalese schijver / film maker Prakash Angdembe gemaakt hebben in Nepal.
De foto’s zijn gemaakt in het kader van het cross-media project ‘Headwind‘ dat zich richt op het voor het voetlicht brengen van de situatie van de vergeten vluchtelingen uit Bhutan.

foto: Prakash Angdembe

Het Headwind project bestaat uit een documentaire film die begin 2012 verschijnt, een roman die inmiddels zo goed als drukklaar is, en een reizende foto expositie. Voor de foto expositie wordt de aftrap gegeven in Den Haag waar beide fotografes vandaan komen. Op de expositie die bijna drie weken in Creatief Warenhuis Hoop te zien is laten de fotografes vijf subthema’s zien die samen een beeld geven van Nepal en de positie van de Bhutaanse vluchtelingen in dat land.

Tijdens de expositie zal één van de fotografes aanwezig zijn en korte lezingen en uitleg geven. Daarnaast is er regelmatig muziek uit de regio of de film te horen en is Alice Verheij als film maakster aan het werk. Er wordt live gewerkt aan de eerste ruwe montage van de film en bezoekers kunnen daarbij meekijken. Ook worden er iedere dag voorlezingen gehouden uit de nieuw te verschijnen roman ‘Headwind, Laxmi’s Story’.

De vernissage wordt gehouden op 1 september vanaf 16u waarbij er korte lezingen worden gehouden over de situatie van de vluchtelingen uit Bhutan, hun resettlement en de consequenties daarvan voor deze mensen. Allard Gunnink van de Tropen komt om 19.00u de door hem geschreven en gecomponeerde titelsong (en vast ook andere prachtsongs) zingen in een kleine akoestische setting.

HOOP is een creatief warenhuis in het centrum van Den Haag. Een platform voor jonge, veelbelovende ontwerpers, kunstenaars, fotografen, labels en andere ‘hoopvolle’ projecten. Eerst was het niks… maar nu is er dus HOOP!

De foto’s die op de expositie getoond worden zijn te koop, meer informatie hierover is op de expositie beschikbaar.

Alice.