Erica Terpstra en de naïviteit van een liberale politica.

Vandaag kwam dit langs bij Uitzending Gemist. Gegeven wat ik gezien en meegemaakt heb in de vluchtelingenkampen in Nepal waar zoveel bannelingen uit Bhutan leven kan ik er niet met droge ogen naar kijken. Ik heb het programma uitgezet. Erica Terpstra bezocht Bhutan en laat een verschrikkelijk eenzijdig beeld zien. Te walgelijk voor woorden.

Het zou Terpstra sieren om nu aandacht te gaan geven aan de Bhutaanse vluchtelingen die niet meer in dat nepparadijs mogen wonen. Maar ja, is de liberale dame krachtig genoeg om dat ook te durven of valt ze voor de mooie plaatjes en toeristische praatjes?

Ik zou graag eens met haar spreken over de werkelijkheid van Bhutan. Niet om de schoonheid van het land weg te halen maar om te zien of zij wanneer de mythe die ze zelf in stand helpt te houden doorbroken wordt. En om te zien of zij compassie kan opbrengen voor de slachtoffers van het regime in het kleine land in de Himalaya’s. Erica, ik nodig je uit om hier over te praten met mij (en vertegenwoordigers van de Bhutaanse gemeenschap in Nederland die VOLLEDIG bestaat uit vluchtelingen).

Alice © 2011

update: Dit is de reactie die door – blijkbaar inderdaad liever naïeve dan realistische politica – Erica Terpstra(’s secretaresse) werd gestuurd inclusief mijn uitnodiging tot een gesprek.

One thought on “Erica Terpstra en de naïviteit van een liberale politica.

  1. Mam en ik hadden dit ook gezien inderdaad, wij vonden het ook nogal eenzijdig.
    Haar “zoektocht naar spiritualiteit” gaat werkelijk alleen over het feelgood gevoel, jammer dat ze niet meer kan laten zien.

Reacties zijn gesloten.