CDA congres 2014

Opmerking: In de herhaling: gegeven de actualiteit van het CDA-Mauro congres van vandaag alvast maar een vooruitblik naar de terugblik op het CDA congres in oktober 2014.

1 oktober 2014,

Van onze Haagse correspondent. Vandaag werd het eerste post-Wilders CDA congres gehouden. Tenminste, dat was de bedoeling. Na vier donkere jaren waarin het CDA vermalen werd tussen VVD en PVV en de leden in grote getale overstapten naar SGP, Christen Unie en Groen Links kozen de resterende CDA politici voor een naar zij dachten aansprekende plaats om het CDA congres te houden. Vlak onder de inmiddels vernieuwde Scheveningse boulevard, achter de anti-moslimhekken met uitzicht op de wijde zee. Wellicht om een ruime blik te kunnen verkrijgen op de toestand waarin land en partij terecht zijn gekomen.

De aanblik na afloop van van het laatste CDA congres in Scheveningen.

De oproep van de voormalige CDA leden om het congres te boycotten heeft echter groter gehoor gekregen dan de partijtop gedacht had. Na het hijsen van de CDA vlag onder applaus van voorzitter Verhagen en vice voorzitter Bleeker kwam er tot hun verbijstering niemand opdagen. Na de lunch hebben de heren het congres afgesloten en de lokatie in arren moede maar verlaten voor een extra vergadering van de partijtop. Het kostte de heren de nodige moeite om een taxichauffeur te vinden die bereid was ze naar het inmiddels te koop staande partijkantoor te rijden. Naar verluid werd hun later op de avond de deur gewezen door het resterende partijbestuur dat dezelfde avond nog besloot tot opheffing van de partij.

Alice © 2010

Advertenties