Pink Ribbon fraude.

Naschrift: Pink Ribbon is ontstaan in de V.S. naar aanleiding van acties die geïnitieerd waren door ONDER ANDERE MAAR NIET UITSLUITEND Evelyn Lauder. Daaruit zijn voortgekomen Breast Cancer Research Foundation maar ook Pink Ribbon International. Beide staan geheel los van elkaar en claimen het eerstgeboorterecht. Beide staan los van Pink Ribbon Nederland. Kunt U het nog volgen in roze lintjes land? Voor alle duidelijk: de consument dus moet begrijpen is de Stichting Pink Ribbon Nederland op geen enkele manier verbonden met Pink Ribbon International die op geen enkele manier verbonden is met de Breast Cancer Research Foundation die op geen enkele manier verbonden is met de Stichting Pink Ribbon Nederland.

Gegeven de bovenstaande roze lintjes kolder is het dan toch misschien verstandiger om gewoon te doneren aan het Koningin Wilhelmina Fonds. En kanker te bestrijden middels het ook door hun gefinancierde onderzoek en dat dan los van de vraag of die kanker zich in borst, prostaat, long, huid of waar dan ook bevindt. Dat immers maakt voor het slachtoffer niet uit en is alleen van belang voor de toebedeling van onderzoeksgeld aan de verschillende onderzoeksinstellingen.

Kortom: opheffen die Pink Ribbon flauwekul, de aasgieren van bedrijven die er een slaatje uit slaan boycotten en geld geven aan een club waarvan we weten dat het goed terecht komt. Voor mij in ieder geval geen make up van Estee Lauder meer.

————————————————————————————————————————————————

Mag ik even kotsen? Na Karin Spaink’s onthullingen gevolgd door de uitzending van ‘Eén Vandaag’ komt vandaag de Amerikaanse Pink Ribbon organisatie met het volgende statement op hun website:

Stichting Pink Ribbon
$ 21 million Scam
shocks Holland

16 November 2011

Stichting Pink Ribbon, a Dutch foundation started in 2003 copying the USA originated Pink Ribbon concept and monopolising Pink Ribbon in the Netherlands has only spend 1.8 % of its donation revenues on research.

As a comparison; Pink Ribbon International labels a minimum of 90% of its income for accredited breast cancer research projects.

Stichting Pink Ribbon is not associated to Pink Ribbon International and has used all legal means to ban Pink Ribbon International from Dutch territory.

With the sale of ribbons, magazines (supported by publisher Sanoma) and gala events (supported by Estee Lauder) Stichting Pink Ribbon raised an amount over 21 million USD from private donations. Only 390.00 USD had been spend on breast cancer research according to a thorough investigation by the Dutch television (NOS).

In 2009 en 2010 no funds at all were labelled for breast cancer research.

Stichting Pink Ribbon has been criticized because of its focus on marketing, and celebrities ignoring the reality of cancer and the necessity and responsibility to act accordingly.

Two major Dutch cancer organisations, KWF Kankerbestrijding and A Sisters Hope have terminated their partnership with Stichting Pink Ribbon.

We staan er weer eens mooi op internationaal. Nu hoop ik maar dat de koppen bij de frauduleuze Nederlandse Pink Ribbon sneller rollen dan de wielen van de raceauto van de winnaar van de formule 1. Ik hoop dat er in Nederland geen plaats is voor mensen die op de wijze van de lieden achter Pink Ribbon Nederland zo scandaleus aan zelfverrijking doen. Mensen die bij die organisatie hun boterham verdienen. Bestuursleden die de kluit belazeren over de ruggen van al die mensen die getroffen zijn door die afgrijselijke ziekte borstkanker.

En ik hoop dat de Nederlanders deze club massaal de rug toe keren en ieder geval NOOIT meer make-up kopen van Estée Lauder, stofzuigers met een roze kastje, roze telefoons en bladen van Sanoma. Een ouderwetse boycot van die producenten en Pink Ribbon Nederland is bepaald op zijn plaats wat mij betreft.

Wel jammer voor al die vrouwen met de Pink Ribbon telefoontjes om nu te moeten bellen met een telefoontje dat in de markt gezet is door een stelletje asocialen. Want dat zijn ze daar bij de bestuurders van Pink Ribbon Nederland.

Alice © 2011

7 thoughts on “Pink Ribbon fraude.

 1. De reacties voor de mijne zag ik pas toen ik mijn reactie plaatste. Beetje overbodig dus, gezien het feit dat Jan van Winsen precies hetzelfde zegt. Ik denk niet dat verwarring over de rug van degenen die er baat bij hebben een reden moet zijn om ermee te stoppen. Belangrijker is denk ik om duidelijkheid te scheppen en de ogen en oren open te houden.

  • Gegeven de commotie en de onduidelijkheid lijkt het mij in ieder geval beter om dan toch maar gewoon de steun te geven aan het KWF. Want of die verdomde kanker nu in een borst of prostaat zit of waar dan ook, onderzoek om het te bestrijden is keihard nodig. Het grote voordeel van het KWF is toch wel de transparantie, de daadwerkelijke ondersteuning van onderzoek én het zich niet focussen op alleen borstkanker.
   Dus KWF steunen in plaats van al die Pink Ribbon miepjes? Ik zeg doen!

  • Beste Vera,

   lees mijn onderstaande reactie op een reactie nog eens na.

   De consument dus moet begrijpen is de Stichting Pink Ribbon Nederland op geen enkele manier verbonden met Pink Ribbon International die op geen enkele manier verbonden is met de Breast Cancer Research Foundation die op geen enkele manier verbonden is met de Stichting Pink Ribbon Nederland.

   Wanneer stoppen we nu eens met die flauwekul en gaat men zich bezig houden met onderzoek financiering (wat BCRF dus wel doet en Pink Ribbon International zegt te doen en de Stichting Pink Ribbon dus blijkbaar niet doet) in plaats van het gerommel met roze lintjes en beeldmerken, handelsmerken en platte (en corrupte) commercie?

   Zoals het er nu voor staat lijkt het in ieder geval dat die Nederlandse club zich het schandelijkst opstelt. Ondanks hun reactie op de commotie waarin ze AANKONDIGEN projecten te financieren maar dat op grond van de eigen jaarverslagen de afgelopen jaren dus nagelaten hebben. Het is allemaal een hele trieste bedoening waarbij de slachtoffers van borstkanker (vrouwen én mannen) (en wie kent er zelf niet meerdere?) misbruikt worden. Het zou wel aardig zijn om de salarisstrookjes van de bestuurders van de Stichting Pink Ribbon openbaar te maken. Maar dat lef hebben ze ongetwijfeld niet daar.

   Alice (zelf goddank geen slachtoffer)

 2. Boeiend dat er dus ook nog een dispuut tussen BCRF bestaat (opgericht in 1993 en jaren later pas het roze lintje voerend) en Pink Ribbon International (opgericht in … 1997).

  In ieder geval heeft die Evelyn Lauder er niet zoveel mee te maken gehad volgens Pink Ribbon Int.:
  “Due to the publication of the magazine and the distribution of ribbons, the symbol became known over the country. The myth, that Evelyn Lauder is the creator of the Pink Ribbon, is still alive. Probably for commercial purposes in the very interest of Estee Lauder Companies.”

  Terwijl de BCRF (die dus ouder is) er juist dit over schrijft:
  “Evelyn Lauder leads a fund drive over the course of 3 years (1989–1992) to raise more than $18 million for the Evelyn H. Lauder Breast Center at Memorial Sloan-Kettering. The center was completed and opened in 1992 and equipped as the first breast cancer diagnostic and treatment center under one roof–a model throughout the world. Expert care is made available in a comfortable and private out-of-hospital setting.”

  Kortom maximale verwarring over de ruggen van de consument en wat erger is over de ruggen van borstkanker slachtoffers. Dat de Nederlandse Pink Ribbon het ’t bontst gemaakt heeft in dat roze circus is inmiddels wel duidelijk dunkt me.

 3. Beste Jan,
  dat is een hele interessante. Door googlen op de relatie tussen die twee maakt het verhaal alleen maar lelijker. Rond dat roze lintje is een circus aan de gang dat toch echt te gek voor woorden is. En de geld gever heeft dus inmiddels echt geen idee meer wie af wat nu eigenlijk achter dat roze lintje organisatorisch zit. Misschien is het slimmer om er maar gewoon mee te stoppen op die manier.

Reacties zijn gesloten.