Stadswachten en politie in Amsterdam mishandelen fietser.

Dit is de Amsterdamse Stadswacht en de Amsterdamse politie. De tijd van de politie is je beste vriend is blijkbaar definitief voorbij. Na het krakersincident met ontspoord politiegeweld is nu in dit (oudere) filmpje een fietser de pineut. Politiegeweld tegen een fietser die een foutje maakt.

Het filmpje is van 25 maart maar het is goed om dit nog maar eens te zien. Leermomentje voor de Amsterdamse stadsterroristen in gele jackjes en de dienders van Eberhard.

Een Italiaans stelletje rijdt bij Centraal Station tegen de richting in. Gewoon toeristen die een foutje maken. Een gefrustreerde stadswacht spreekt ze aan en wil meteen over gaan tot ‘arrestatie’. Er wordt geen enkele poging gedaan om tot een gesprek te komen maar er wordt alles aan gedaan om de zaak te laten escaleren. En dus zijn tientallen mensen (en iedereen die dit ziet) getuige van de mentaliteit die er bij Amsterdamse stadwachten en politie heerst als het met de omgang met mensen gaat die een (kleine) overtreding maken.

Gewoon niet nadenken, niet de-escaleren maar direct ongenuanceerd geweld gebruiken. Er wordt niet eens een poging gedaan om een bekeuring te geven, integendeel, de stadswacht ‘dame’ wil direct arrestatie en niks anders. Dus gaan ze uiteindelijk de boef inrekenen nadat die eerst een tijd met het gezicht op de straatstenen wordt gedrukt door één van de misdadige stadswachten samen met de te hulp geroepen dienders.

En passant gaat het schorum over tot publiekje treiteren door een collega agent (die ook wel door heeft dat het fout zit en blijkbaar wil dat anderen niet via internet kunnen zien hoe gestoord de collega’s zijn) een voorbijganger het filmen te belemmeren. De zak hooi beledigd vervolgens ook nog even de jongen die het allemaal filmt en dat – zoals hij terecht zegt – ook zonder meer mag doen op de openbare weg. Van der Laan gaat het nog druk krijgen met het in bedwang houden van de fascistoïde dienders in zijn korps.

Amsterdammers: succes deze zomer met jullie stadswachten en politie. Hopelijk valt het de rest van het jaar mee en is er wat minder Gestapo-tje spelen te zien. En dan vindt de politiek het gek dat er steeds meer geweld komt tegen hulpverleners en politie? Hoe zou dat nu komen?

watch?feature=player_embedded&v=avw-68UaYwg#!

En dan nu maar snel mijn kotszakje legen.

Alice © 2012

3 thoughts on “Stadswachten en politie in Amsterdam mishandelen fietser.

  1. ………..heb exact hetzelfde meegemaakt, maar dan wel 25jaar geleden. IK, fietsend op de stoep, werd aangehouden door wel een echte “mijnheer de agent”/Werd helemaal “verrot” gescholden/. Eenmaal thuis heb ik naar het hoofdkantoor gebeld en oh wee, oh wee: Dezelfde avond stond de MIJNHEER voor mijn deur met een enorme bos bloemen en welgemeende excuses.( Nu weet ik niet of hij dit deed om geen reprimande te krijgen van zijn baas, of uit eigen beweging. Maar ja…………dat is inmiddels 25 jaar geleden).

  2. Echt vreselijk dit soort toestanden. Veel stadswachten en/of politiemensen hebben geen enkel beoordelingsvermogen en zijn 0 empathisch. Ik werd in Amersfoort ook even beschuldigd van fietsen in de Langestraat terwijl ik keurig met mijn fiets in de hand liep. En niet dat ik daarvoor snel afgestapt was ofzo! Je bent gewoon vogelvrij met die gasten! Ik heb ook een klacht ingediend per mail maar ze nemen niet eens het fatsoen om te antwoorden onze melkerttokkies.

  3. Kejje nagaan hoe ze dit klusje in Rotterdam hadden geklaard. Misschien wel vriendelijker #nononsens En dit is complete nonsens, wat z
    die fake dienders uitvreten

Reacties zijn gesloten.