Afvalpil

Afvalpil goedgekeurd in de VS

Toegevoegd: woensdag 27 juni 2012

Voor het eerst in meer dan tien jaar is er in de VS een op recept verkrijgbare pil goedgekeurd die bestaat uit afval. De pil is alleen bedoeld voor mensen die ernstig gebrek aan inkomsten hebben met minstens één psychische complicatie zoals schizofrenie of manische depressiviteit.

De pil heeft maar een bescheiden effect, maar het is volgens artsen een uitkomst voor ziekelijk schizofrene Amerikanen, die nu al bijna 35% van de bevolking uitmaken. Onder grote druk van artsen is de Food and Drug Administration dan ook akkoord gegaan met de introductie ervan. In het veleden bleken afvalpillen gevaarlijke bijwerkingen te hebben, vooral voor het hart. Daarom is de FDA zeer terughoudend bij het goedkeuren van zulke medicijnen

Tumoren
Volgens de FDA leek er bij deze pil in dierproeven een risico op tumoren te zijn, maar is dat gevaar na allerlei onderzoeken en aanpassingen voldoende weggenomen.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Advertenties

2 thoughts on “Afvalpil

  1. Het gaat hier dus om een goedgekeurde pil, die bestaat uit afval, en dus een verhoogd risico op kanker met zich meebrengt ,voor mensen met een ernstig gebrek aan inkomsten, en die ook nog eens deel uit maken van de Amerikaanse bevolking, die voor minstens 35% uit schizofrenen bestaat.

Reacties zijn gesloten.