Debat op 2 schaadt transgenders.

Vanavond was naar aanleiding van het SCP rapport (zie vorig bericht) het NCRV/KRO programma Debat op 2 op de televisie.

Het programma was een wanvertoning en met name een platform voor transgender vijandige meningen, transfoben en zelfs een uiterst discutabele psychiater (A Campo) waarvan is aangetoond dat hij rammelend pseudo wetenschappelijk onderzoek als feiten tegen geslachtsverandering presenteert.

Dit programma schaadt de belangen van de in deze samenleving toch al zo ernstig achtergestelde transgenders rechtstreeks. De NCRV en de KRO moeten zich schamen voor dit wanproduct en hopelijk komt er nooit maar dan ook nooit meer zo een uitzending op de Nederlandse televisie. Het was een uit de hand gelopen uitzending waarin negativiteit ten opzichte van transgenders de boventoon voerde, slordig met de aanduiding van het gender van de gasten werd omgesprongen en transvijandige mensen alle ruimte kregen hun afschuwelijke meningen en teksten te uiten. Voor mij niet veel anders dan een debatprogramma waarin bijvoorbeeld neonazis alle ruimte krijgen mensen te haten.

Eigenlijk zouden KRO en NCRV een herstelactie moeten doen en een vervolgprogramma maken dat wel zindelijk is en ingaat op de echte problemen in plaats van ze in een pseudo-debat setting met een slecht functionerende presentator slechts oppervlakking te benoemen en dan vrij baan geven aan kortzichtige en domme mensen die niet eens hun eigen kind kunnen accepteren. Wat een triestigheid.

© 2012 Alice Anna Verheij

2 thoughts on “Debat op 2 schaadt transgenders.

  1. Ja het programma is een aanfluiting, maar wel minder erg als ik verwachte.
    Wat is proefde was een programma dat in 1e opzet pure karaktermoord had moeten worden (waarom zou men anders zo’n iemand als Joost à Charlatan* uitnodigen) en dat men op ’t laatste moment het roer hebben omgegooid, waardoor het hele programma kant noch wal raakte.
    Schadelijk? Ja. Maar gelukkig beperkt (en dat voor een ras-pessimist)

    *) Lijkt me een betere naam. Helaas lost het spontaan ontbranden van dit persoon helemaal niets op: er zijn zowaar à Kampbeul-adepten; ik heb de twijfelachtige eer gehad om zo’n ziek iemand in levende lijve te ontmoeten!

Reacties zijn gesloten.