Upcoming work


Dit jaar en volgend jaar zullen er verschillende artikelen, bundels en boeken verschijnen van mijn hand. Op de schrijftafel liggen inmiddels een aantal werken in meer of minder vergaande staat van voltooiing.

Onder mijn naam verschenen en verschijnen in Nederland en Nepal:

 1. Headwind, Laxmi’s Story – mijn eerste Engelstalige roman.
  Nu te koop via WoordenStorm en vanaf september via onze internationale distributie partner Bhutan News Service.
  (Engelstalige uitgave door WoordenStorm in samenwerking met de Empowerment Foundation.)
 2. Unforgotten – een fotoboek over de Bhutanese vluchtelingen in de vluchtelingenkampen in Nepal. Met foto’s van mij en Eveline van de Putte.
  Nu te koop via WoordenStorm.
  (Engelstalige uitgave door WoordenStorm in samenwerking met de Empowerment Foundation.)
 3. Lachrymae – Nederlandstalige roman trilogie over Dorothy en Lena Dene en Mary Lloyd, vergeten schilders modellen in het Victoriaanse en vroeg 20e eeuwse Londen, hun leven en liefdes. Wordt geschreven in de periode 2012-2017 en het eerste deel verschijnt begin 2015 bij WoordenStorm.
 4. De Genderdans – verhalen over mijn transitie: verschenen in maart 2010 (ebook), is nu in revisie voor digitale heruitgave.
 5. Twee Chai graag – het vervolg op ‘Een latte, een cappu en een espresso’: uitgesteld van najaar 2012 naar 2013.
 6. Droomvlucht Afrika – mijn derde roman over een bijzondere reis in een luchtballon (NaNoWriMo roman) verschijnt in het najaar van 2012 als eBook only.
 7. Passiezeren – gedichtenbundel, deze verschijnt in het najaar van 2012 bij WoordenStorm.

Mijn eerste roman Sorpresa uit 2007 geef ik niet uit voordat ik deze heb herschreven wat ik na afronding van ‘Terug naar Budapest’ hoop te kunnen doen.
Net als mijn tweede roman Cairo Scent (mijn NanoWrimo roman uit 2008).
Droomvlucht Afrika
is weliswaar mijn derde roman maar wordt later uitgegeven als eBook.
Terug naar Budapest
, mijn vierde roman is ook een belangrijk werk en vergt nog veel van me om af te kunnen maken. Het is een krachtig en ontroerend verhaal dat grotendeels op een werkelijke situatie en persoon is gebaseerd maar staat nu in de wacht om op te pakken wanneer ik tijd heb.
Eén latte, een cappu en een espresso is mijn vijfde roman en de eerste die is uitgeven (in 2010) door WoordenStorm, mijn eigen uitgeverij. Het boek is te bestellen via deze website.
Headwind, Laxmi’s Story is mijn zesde roman en mijn eerste Engelstalige werk. Het handelt over het leven van een jonge vrouw dit geboren is in een vluchtelingekamp in Nepal en geresettled is in Nederland. Het is gebaseerd op waargebeurde verhalen van vluchtelingen uit Bhutan. Deze roman verschijnt via een uitgever in Kathmandu, Nepal en in Europa via WoordenStorm voor distributie over vier continenten.
Twee Chai graag! is mijn zevende roman en staat in de planning om in 2012  2014 geschreven te worden. Het is het logische vervolg op ‘Eén latte, een cappu eneen espresso.’ Het is nog niet bepaald of het een nederlandstalig of engelstalig boek wordt.
Lachrymae is een ontwikkelingsroman over het leven van een schildersmodel in het Victoriaanse Engeland tegen de eeuwwisseling naar de 20e eeuw. Het verhaal speelt zich grotendeels af in kunstenaarskringen in de Londense wijk Kensington en verhaalt over zowel de onstuimige relaties tussen de schilders en beeldhouwers en hun beeldschone modellen en die modellen onderling als over het ouder worden van twee vrouwen die ervoor kiezen om de rest van hun leven bij elkaar te blijven in een samenleving waar lesbische relaties nog niet geaccepteerd waren. De roman speelt zich af in de jaren 1890 tot 1934 tegen de achtergrond van de fin de siècle, de eerste wereldoorlog en het interbellum. Meer informatie op de speciale website www.woordenstorm.nl/lachrymae.

Alice

Advertenties

One thought on “Upcoming work

Leave a Reply (and follow my publications if desired).

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s