Theatre


UPDATE: Eind februari, begin maart 2012 is er een theateroptreden van mij met Max Douw en zijn theatervrienden en vriendinnen in Literair Theater Branoul in Den Haag. Invitation only! Meer informatie is te lezen op de ‘Vluchten kan nog wel’ pagina op deze website.

Sinds 2004 ben ik gegrepen door het theater. Als schrijfster (Een familiezaak, 2007), beginnend actrice en sinds kort ook beginnend cabaretière. Inmiddels is de theatrale kant van mij steeds belangrijker aan het worden en overschrijdt ik regelmatig de grens tussen schrijfster en podiumdier. Als Anna Reiziger en één helft van De Quetterende Dames doe ik mijn voorzichtige eerste schreden op het podium.

Daarom ben ik dit jaar (2010) begonnen met een stevige opleiding op alle relevante gebieden om te komen tot een serieuze podium prestatie. Er wordt parallel aan mijn opleiding gewerkt aan een voorstelling in de vorm van een toneelstuk waarvoor ik mezelf aanzet tot totaaltheater waarin zowel toneelspel als mime, zang en wellicht zelfs dans voorkomen. Thema van het programma is de mythe van vrouwelijkheid en mannelijkheid waarmee het programma zeer dicht bij mijzelf zal blijven. De periode tot de zomer wordt gebruikt voor opbouw van het programma en de eerste repetities. In de zomer hoop ik try-outs te kunnen houden om na de zomer het programma in eenaktervorm op de eenakter festivals te brengen. Voor het seizoen 2011-2012 moet het stuk dan uitgroeien tot een volwassen drieakter.

Anna Reiziger

‘De Quetterende Dames’

Toneelbeeld ‘Een familiezaak’, juni 2007

Minder theater (hoewel…) is de Literaire Salon Saarein die op 31 januari voor het eerst is gehouden in café Saarein in Amsterdam en die voortaan op de laatste zondag van de maand zal plaatsvinden. Een twee uur durend programma, samengesteld en gepresenteerd door mij, waarin vrouwen en woorden samenkomen. In muziek, in poëzie en in literatuur. Met boekbesprekingen, voordrachten, performances en optredens. Vanaf april komt de salon ook maandelijks naar Den Haag in ‘Den Engel’. Meer informatie is te vinden op www.literairesalon.net en  www.saarein.info onder ‘events’.

Ik hoop jullie in de toekomst tegen te mogen komen in het theater of in mijn Literaire Salon.

Alice.

One thought on “Theatre

  1. Leuk, zou je me een foto van jezelf kunnen sturen, dan kan ik die opnemen in de Agenda ivm de literaire salon in Saarein komend weekend. Het is nu donderdag 25 februari bijna 11 uur ’s ochtends. Ik zou ‘m als ik ‘m snel krijg nu zelfs kunnen plaatsen. Ik kijk nog even of ik je telefoonnummer ergens kan vinden, want ik weet niet hoe snel je deze reactie leest.
    Met vriendelijke groet,

    Tineke Vos
    PS Agenda Het Parool

Reacties zijn gesloten.