Schrijfwedstrijden


Ik ben schrijfgek zoals mijn lezers ongetwijfeld inmiddels weten. Soms doe ik aan schrijfwedstrijden mee. Een enkele keer met een kort verhaal of gedicht en zo af en toe met een groter werk.

In 2008 en 2009 heb ik meegedaan aan NaNoWriMo, de (intern)National Novel Writing Month. Het is een idiote wedstrijd waarbij het de bedoeling is om in één maand (november) een volledige roman te schrijven. Dertig dagen vechten met woorden, plot, personages, tijd, slaapgebrek en drankzucht. Een schrijvershel. Behalve als je van schrijven houdt.

Dit jaar (2010) doe ik voor het eerst mee met het zusje van NaNoWriMo, de Script Frenzy. Een net zo idiote wedstrijd om in één maand (april) en dus weer dertig dagen een script te schrijven voor een film, televisie, comic of toneelstuk. In mijn geval het laatste. En weer zal het een gevecht worden met hoofd, ziel en lijf. Deze keer voor een stuk waar ik al voor de wedstrijd de verhaallijn en de personages heb vastgesteld. Niet helemaal eerlijk natuurlijk maar het echte script wordt toch pas in april geschreven op basis van de research die ik nu doe.

Script Frenzy 2010

NaNoWriMo 2009

nanowrimo 2009

Advertenties