Droomreis Afrika (NaNoWriMo 2009)


nanowrimo 2009

Ook in 2009 deed ik mee met de Nanowrimo wedstrijd. Nanowrimo is de van oorsprong Amerikaanse ‘NAtional NOvel WRiting MOnth wedstrijd die al jaren in november wordt gehouden. Het doel is het schrijven van een roman van 50.000 woorden lang in de 30 dagen die de maand november je biedt. Het is een herculestaak die ik in 2008 niet volbracht. 2009 is heel wat succesvoller verlopen en heeft ‘Droomvlucht Afrika’ opgeleverd.

 

Droomvlucht Afrika

een roman door Alice Verheij
luchtballon in egypte
De woordenteller is terecht gekomen op : 50.087!

Opdracht

Voor mezelf omdat ik van ‘mij’ hou. Maar ook voor jou omdat ik van jou hou. Eigenlijk voor iedereen omdat ik van jullie allemaal hou. Nou ja, iedereen…
Met dank aan Hannah.

Inleiding

Stap in de doorzichtige luchtballon en laat je meevoeren over een wereld die anders is als je hem van bovenaf ziet. Veraf van de gruwelen en schoonheden van de grond die soms dichterbij is dan die lijkt te zijn maar toch altijd nét te ver. Omringt door stormen, vogels en rare verschijnselen. Vergezeld door een drietal vreemde figuren die je dingen zullen leren die je nooit bedacht zou hebben buiten de ‘mand’ van de ballon. Een waarschuwing is op zijn plaats want misschien zul je wel nooit meer landen op de plek waar je vandaan komt.

Personages

Mé – De hoofdpersoon. Jawel, jij bent het zelf (of ik) met al je (of mijn) eigenschappen of die nu leuk zijn om te hebben of niet.
You – De afrikaan die You heet maar niet dezelfde is als jij. Of toch wel? (De antagonist in het verhaal is misschien wel het alter ego van de hoofdpersoon).
Blast – Zwaarlijvige en imposant man. Een extra vracht om mee te nemen in de ballon,  hoewel… Blast praat zoals die heet en zijn humeur is niet veel anders.
Sprinkle – de positivo van het gezelschap. De dame met de oplossingen en met de mooie ogen. De dame waar je verliefd op zou kunnen worden en misschien wordt je dat wel. Sprinkle heeft één klein probleempje. Ze moet zo vaak plassen. En of haar oplossingen echt oplossingen blijken te zijn?

Flaptekst

De hoofdpersoon Mé, de afrikaan You, Blast de dikkerd en Sprinkle het mooie slimme vrolijke meisje stappen in een ballon voor een rondvlucht boven de Nijl. De wind draait en de ballon steigt onverwacht snel tot grote hoogte. Eenmaal in de straalstroom beland schieten ze naar het zuiden om bij het Victoriameer weer te dalen tot vlak boven de grond. Het wordt een heilloze zoektocht terug naar rijkdom en terug naar huis. Uiteindelijk verloopt de reis vol incidenten en uitdagingen voor ieder van de ballonvaarders. Ze leren van alles van en over elkaar en over hoe om te gaan met allerlei tegenslagen en meevallers. Over hoe om te gaan met het leven.

Droomvlucht Afrika wordt in 2010 uitgegeven door WoordenStorm in Den Haag.
© 2009 Alice Verheij (alice.schrijft@xs4all.nl)
Alle rechten voorbehouden

http://www.nanowrimo.org/nl/user/453998

Advertenties