Eén cappu, één latte en een espresso (NaNoWriMo 2010)


Ik was het eerlijk niet van plan hoor dit jaar. Echt, ik meen het. Veel te druk met al die andere dingen. Veel te druk met de liefde. Veel te druk met, nou ja veel te druk. En toch he, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus ik heb me weer ingeschreven voor NaNoWriMo, de derde aflevering.

Na in 2008 ‘Cairo Scent’ niet afgeschreven te hebben en in 2009 ‘Droomreis Afrika’ wel voltooid te hebben gaat dit jaar in november er weer een roman uit de pen rollen. Dit jaar wordt het ‘Eén cappu, één latte en een espresso’, een roman over drie heel verschillende vrouwen die elkaar al meer dan tien jaar iedere maand treffen in een koffiehuis ergens in de stad. Totdat een van de drie ineens niet meer komt opdagen. Dan ontstaat een zoektocht die de twee vriendinnen confronteert met zichzelf, met de wereld en met de donkere kanten van het leven.

Vanaf 1 november is het dus weer zover en op 30 november is het weer gedaan. Dertig dagen, vijftigduizend woorden of meer, oneindig veel koffie, uitgetrokken haren, nachtelijke uren en frustraties verder ligt het doel van deze jaarlijkse gekte: een nieuw boek. May the force be with me.

Alice © 2010

Advertenties