Script Frenzy (2010)


Na NaNoWriMo 2009 met als gevolg de nu – eindelijk – bijna volledig geredigeerde versie van de roman ‘Droomvlucht Afrika’ is het in april tijd voor Script Frenzy 2010. Wat? Ja, precies. Eén maand van 30 dagen om een script te schrijven van 100 pagina’s. Toeval (?) wil dat ik deze dagen bezig ben met de opzet van een toneelstuk dus dat komt goed uit.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik een beetje vals speel door al een verhaallijn en personages te hebben en doordat ik al schrijfoefeningen doe in het schrijven van scènes maar ik beloof het echte script pas op 1 april te beginnen te schrijven. Hand op mijn hart, echt waar. Geen woord dat in het definitieve script gaat komen dat van voor 1 april aanstaande is. En het is geen 1 april grap. Vorderingen zijn te volgen op www.scriptfrenzy.org.

Handtassen Mafia

een toneelstuk in vier bedrijven

idee en concept: Alice Verheij en Claudia van Rooij
script: Alice Verheij en regie: Claudia van Rooij

foto: Isabell & Scabeater

Over het stuk

De werktitel is Handtassen Mafia en het is een moderne samensmelting van twee Griekse mythen met een twist. Zowel de Amor en Psyche van de Berber Apuleius als de De Androgyne Mythe uit de bundel ‘De Gouden Ezel’ van de Griekse blijspelschrijver Aristophanes die in Plato’s ‘Symposium’ wordt naverteld, worden door mij gebruikt en in een modern jasje gestoken. Het verhaal wordt getransponeerd naar de moderne wereld van tegenwoordig. Het wordt een verhaal van een bekend imperium met goddelijke status dat zich bedreigt voelt door een nieuw hot bedrijf van een jong talent. Op de achtergrond speelt de financiële crisis waardoor het voor iedereen moeilijker is geworden om in de markt te blijven. Er is liefde in het spel en gender verwarring. Het resultaat is een lovestory en een (Griekse) tragedie van enorme proporties. De uitdaging is om recht te doen aan de Griekse klassieken en toch de moderne plaatsing te realiseren inclusief een filosofisch gevecht met Plato over gender.

Het stuk zal in het seizoen 2011 – 2012 op de planken moeten komen als een vierakter, onder regie van Claudia van Rooij via de stichting Strass Theater in Amsterdam.

Advertenties

2 thoughts on “Script Frenzy (2010)

  1. Hoi Vreer,

    ja hoor. Het stuk ontwikkeld snel. In april (en mei) bouw ik het script. Verhaallijn en personages zijn stabiel en het concept is uitdagend en theatraal vernieuwend. Volgende stap is subsidies loskrijgen dus hard werken aan project subsidie aanvragen. De samenwerking met Claudia mijn regisseuse is geweldig.

    Alice.

Reacties zijn gesloten.